aasanehistorielags bilde

Velkommen!

Vi ønsker alle velkommen til Åsane Historielags nettsted. Bli bedre kjent med Åsane og Åsanes historie gjennom tekst og bilder!

En julefortelling fra 1911

De færreste etterlater seg ærlige og oppriktige nedtegnelser om livet sitt. En som gjorde nettopp det, var Ole Johan Almås (1890-1970), som skrev ned livshistorien sin og ga den videre til sine barn. 

GODT BESØK PÅ BILLEDUTSTILLINGEN

 Historelaget billedutstilling "Åsane i gamledager" var en suksess.  I de fjorten dagene utstillingen var åpen var det ca nærmere 1500 interesserte mennesker innom for å se på bilder fra Åsane før i tiden. 70 av de 90 bildene som var stilt ut, hadde ikke vært vist tidliger.


- Vi er godt fornøyd med besøket. Utstillingen har vært en møteplass der også mange av medlemmene fra Åsane Historielag stakk innom og fikk med seg siste utgave av bladet "Åsabuen" Mange hadde historier å komme med og praten gikk lett om forgangne tider. Rundt 40 nye medlemmer fikk vi også, forteller Aasta Karin Kalvik Haukås som er kasserer i historielaget. 

Åsane Historielags billedutstilling er en del av den årlige kulturuken i Åsane og planlegger også å være til stede med nye bilder i 2020. Vi takker Åsane Storsenter som velvillig har bidratt med lån av lokale.

KULTURVERNPRISEN TIL MARIE FOSSEN

 

 Åane Historielags Kulturvernpris 2019 ble i år tildelt Marie Fossen for sitt betydelige bidrag av både tid og kunnskap for å ta vare på og formidle Åsanes histore.   Tildelingen fant sted på arrangementet Åsanekveld søndag 3. november.

 

På Kulturkvelden ble det ble vist frem noe av det beste kulturlivet i Åsane har å by på. Bergen Mannskor, Bergen Nord Kammerkor med Helge Jordal, samt tre unge musikktalenter som sto for de musikalske innslagene. I tillegg til Kulturvernprisen fikk Monique Verneil kulturprisen for Åsane, og tre unge musikktalenter fikk stipender på henholdsvis 20 000, 30 000 og
50 000,- kroner. Gratulerer til alle vinnerne!

Arrangørene Åsane kulturråd, Åsane ungdomslag, Åsane menighet og Åsane Historielag takker for det store fremmøtet og ellers alle som bidro til en vellykket kveld i Åsane Kirke. Det vil gi et pent overskudd som vil hjelpe til med istandsettingen av de verneverdige Almåsgårdene i Åsane! 

 

Alle foto: Helge Sunde

Kulturfest Åsane 2019

Historisk fotoutstilling ”Åsane i gamle dager” - forlenget til lørdag 9. november

Under Kulturfest Åsane 2019, lørdag 26.oktober - lørdag 9. november, vil vi gjenta suksessen fra tidligere år. Vi har fått låne et butikklokale på Åsane storsenter, i 2.etg. på Arken, vis a vis Fransa, der vi vil lage til en historisk fotoutstilling.
 

Åsane Historielag har en stor og stadig voksende samling med gamle bilder. Vi vil gjerne vise frem en del av våre bildeskatter og lager derfor til en utstilling! Vil du bli bedre kjent med Åsane og Åsanes historie er det bare å ta turen innom til oss!  
 

Vil du gjøre en frivillig innsats for Almåsgårdene?

Vil du bidra med noen timer av din tid til beste for Almåsgårdene? Eller representerer du et lag eller en organisasjon som trenger å tjene noen kroner? Da kan dugnadsarbeid på Almåsgårdene være noe for deg. Les mer og se skjema for utfylling nederst. 

Kultur- og naturhistorisk vandring til Breisteinli i Arna

Breistein fergekai 1997, foto: Helge Sunde
B
reistein fergekai 1997, foto: Helge Sunde

Søndag, 13 mai, 2018 - 12:00 til 15:00

Lokalhistorisk dag på Hitland gjestegård

Torsdag 26. april kl. 1500-1900

Lokalhistorisk dag på Hitland gjestegard

Hitland gjestegard

Lokalhistorisk dag på Hitland gjestegard har lang tradisjon i Åsane Historielag. Tidligere har denne dagen vært arrangert om høsten under Kulturfest Åsane, men fra og med 2017 har vi dette arrangementet om våren.

Torsdag, 26 april, 2018 - 15:00 til 19:00

Årsmøte i Åsane Historielag

Innkalling til årsmøte i Åsane Historielag 1/3-2018                       

Torsdag, 1 mars, 2018 - 20:00 til 21:00

Sider

Abonner på Åsane Historielag RSS