Hetlebakke

Ny historiedugnad i morgen: Et styrkeløft for Åsane

Ny historiedugnad i morgen: Et styrkeløft for Åsane
I dagens Åsane Tidende kan vi lese om den nye (gamle) steinbroen på Hetlebakke. Vi har fått tillatelse fra journalist Magne Fonn Hafskor i Åsane Tidende å gjengi artikkelen hans her.

Fra dugnaden "Rydd et kulturminne" på Hetlebakke 12.03.2011

Dugnaden "Rydd et kulturminne" på Hetlebakke kom godt i gang denne lørdagen. Vi fikk fjernet en hel del trær og kratt, så nå er det atskillig enklere å komme seg opp til selve stemmegarden. Gamlevegen er ryddet, men broen over den såkalte Sætreelven er forlengst borte. Stengeventilen som skal styre vanntilførselen ut av stemmen er også ødelagt. Vi satser på en ny dugnad ganske snart, og håper på å få fjernet resten av krattskogen foran demningen.

Under er noen bilder fra lørdagens dugnad
Alle foto er tatt av Åsane Historielag

Kulturvernprisen for Åsane 2010

gikk til ekteparet Gunnar og Åse Hetlebakke. Se hvorfor på bildet nedenfor (For å zoome i de fleste nettlesere, hold inn Ctrl-knappen og trykk +/- eller rull på musehjulet)

Hetlebakke

Gnr: 
201 (gml. 101)

(av norrønt Heslibakki, hasselbakke), gnr. 201, gårdsbruk ved Hetlebakkstemma nordvest for Gaupåsvatnet. Til 1600-tallet lå gården til Lungegårdsgodset. Nå delt i to bruk.

Kilde: Bergen byleksikon

Kulturvernprisen for Åsane 2010 gikk til ekteparet Gunnar og Åse Hetlebakke for deres arbeid med å ta opp igjen gårdsdriften på Hetlebakke.

Abonner på RSS - Hetlebakke